Adevărul pe care puțini îl știu. Cum să păstrezi cel mai bine vinetele coapte

0

Vinetele sunt legume savuroase care aduc multe beneficii sănătății noastre. Acestea se păstrează foarte bine pentru iarnă, coapte și apoi congelate. Puțini știu însă cât timp pot fi păstrate astfel.

Potrivit nutriționiștilor, vinetele coapte și congelate trebuie consumate în maxim 5 luni, pentru că își pierd total proprietățile benefice pentru sănătate. De asemenea, o porție de vinete coapte congelate își pierde prin congelare în jur de 25% din substanțele minerale.

Vinetele coapte congelate sunt de mare ajutor pe timpul iernii celor care țin dietă. 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii. Mai mult, sunt excelente în curele de slăbire și pentru că au un conținut important de minerale, vitamine, fibre și proteine.

Vinetele coapte și congelate nu trebuie preparate cu mult ulei sau combinate în mâncăruri prăjite pentru că au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul și sunt foarte greu de digerat.

Pentru că vinetele să-și păstreze toate beneficiile, se recomandă să le consumi gătite la abur, la cuptor, coapte sau la grătar. Sunt bogate în, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu.

Vinetele sunt de ajutor sistemului cardiovascular, acționând prin menținerea sănătății arterelor, scăzând riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Vitamină K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor.

Studiile arată că un consum echilibrat de vinete duce la scăderea colesterolului rău, mai ales dacă sunt preparate la grătar sau la cuptor ori sunt consumate sub formă de salată, cu puțin ulei de măsline extravirgin.

Loading...
Share.