Cum afli dacă orezul pe care l-ai cumpărat conţine PLASTIC. Încearcă aceste metode!

0

Un raport apărut în The Korea Times susţine că orezul ar putea să conţină pesticide periculoase şi chiar ar fi obţinut artificial. Toată lumea ar trebui să fie atentă la orezul provenit din China.

Cum se poate obține orezul care este dăunător pentru sănătate. Amidonul de cartofi se amestecă bine cu o raşină artificială, apoi i se dă forma de bob. La final, boabelor li se dă aromă de orez. Medicii avertizează că acest tip de orez este la fel de dăunător precum consumul unei pungi mici de plastic.

Uite cum poţi să-ţi dai seama dacă orezul pe care îl ai acasă conţine plastic:

Testul apei – Pune o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă pluteşte, conţine plastic.

Testul focului – Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat şi miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.

Testul zdrobirii – Încearcă să zdrobeşti câteva boabe de orez. Dacă se macină şi se transformă într-o pudra fină, orezul este sănătos. Dacă se obţine un aspect galben, conţine plastic.
Care sunt greşelile pe care le faci când găteşti orez?

Greşelile pe care le putem face atunci când gătim orez sunt atât de banale încât nici nu ne dăm seama că ele sunt cele cae influenţează modul în care arată mâncarea la final.

1. Nu alegi vasele potrivite pentru gătit

Atunci când gătim orez trebuie să folosim un vas cu fundul subţire pentru a ajuta căldura să se distribuie uniform. Dacă alegem oala potrivită am scăpat de jumătate dintre probleme.

2. Nu speli orezul

Orezul trebuie spălat pentru a înlătura excesul de amidon, dar şi impurităţile care pot influenţa calitatea preparatului finit. Cel mai bine este să îl treceţi printr-un jet sau două de apă rece.

3. Orezul aromatizat trebuie înmuiat în apă

Basmati sau alte tipuri de orez aromate trebuie înmuiate în apă rece pentru a ajuta uleiurile volatile să se fie mai pregnante. De asemenea, prin înmuiere se reduce timpul de gătit care distruge aromele.

4. Folosirea unui foc prea tare şi ridicarea capacului în timpul fierberii

Orezul trebuie fiert la foc mic, fără să ne grăbim. Altfel, stricăm textura şi ardem mâncarea. De asemenea, nu trebuie sub nicio formă să ridicaţi capacul vasului în care se găteşte. Făcând acest lucru, prelungiţi timpul de fierbere, dar şi afectaţi calitatea preparatului final. Orezul va fi mai uscat şi poate rămâne nefiert la mijloc.

5. Nu trebuie amestecat în orez

O altă greşeală pe care aproape toată lumea o face este că amestecă în vasul în care orezul fierbe. În acest mod se activează amidonul şi se formează bule de aer. Orezul va avea o consistenţă foarte spongioasă, care sigur nu va fi pe placul tău.

6. Nu adaugi suficientă apă sau nu pui sare în apă

Cantitatea de apă necesară pentru fierberea orezului diferă de tipul acestuia, aşa încât citiţi pe ambalaj indicaţiile producătorului. Trebuie să puneţi suficientă apă de la început, astfel încât să nu fie nevoie să ridicaţi capacul sau să amestecaţi în vas.

Sarea interferează cu amidonul şi împiedică orezul să devină gelatinos, aşa încât este indicat să pui un praf de sare atunci când îl pui la fiert.

Loading...
Share.