Cât de sănătos este consumul frunzelor de dafin. Lucruri mai puțin știute despre acest ingredient

0

Frunza de dafin este un ingredient de nelipsit din bucătăria noastră. Acest condiment cultivat în regiunile mediteraneene este peste tot folosit în prepararea ciorbelor, a cărnii fierte și prăjite, a murăturilor și sosurilor.

Frunza de dafin este un antibiotic natural cu o acțiune anti-inflamatorie. Acest condiment conține uleiuri esențiale, volatile, tanituri, acizi organici: acetic și valeric.

Pentru prepararea infuziilor trebuie să folosiți doar vase din argilă sau emailate, în niciun caz să nu fie din metal.

Beneficiile frunzei de dafin

1. Pentru diabet zaharat

Cu ajutorul frunzei de dafin se poate reduce nivelul de zahăr din sânge.

Păstrați într-un termos 10 frunze de dafin, turnați 3 pahare de apă clocotită. Infuzia va fi gata în 3 ore. Beți câte o jumătate de pahar cu 30 de minute înainte de masă de trei ori pe zi. Cursul de tratament durează 2 săptămâni după aceea întrerupeți-l timp de 2 săptămâni. Rețeta este utilă nu numai pentru persoanele cu diabet zaharat, dar și pentru cei care doresc să echilibreze metabolismul glucidic.

2. Pentru slăbire

Ca o continuare logică a primei rețete – restaurarea metabolismului glucidic contribuie la pierderea în greutate. Măcinați 5-6 foi și turnați peste ele un pahar de apă rece, lăsăți-le pe timp de noapte. Dimineața fierbeți apa timp de 15 minute. Lăsăți fiertura acoperită timp de 30 de minute. Strecurați infuzia și beți din ea cu o jumătate de oră înainte de masă, de trei ori pe zi. Tratamentul durează o săptămâna după care trebuie să faceți o pauză de 2 săptămâni.

Pentru ca băutură să fie mai gustoasă, puteți adaugă în ea o varietate de condimente: ghimbir, fenicul, cardamon, scorțișoară, nucșoară, cuișoare uscate și miere.

3. Pentru tratarea bolilor cavitații orale

Dacă ați observat că aveți respirația urât mirositoare, atunci probabil că suferiți de stomatită, gingivită sau paradontoză. O soluție simplă și eficientă este să mestecați frunze de dafin între mese, cu o oră înainte sau după masă.

4. Pentru insomnie

Mirosul de frunze de dafin are efecte calmante la fel de bune că valeriana. Puteți să adăugați mai multe frunze într-o pernă pentru un somn mai liniștit. Pentru copii acest remediu este deosebit deoarece aromaterapia vă ajută copilul să doarmă liniștit.

5. Pentru infecții fungice

Frunza de dafin are un efect antifungic, această elimina transpirația picioarelor. Turnați 0,5 litri de apă clocotită peste 10 frunze de dafin, lăsăți-le să se infuzeze. Faceți băi cu această infuzie de 2-3 ori pe săptămână și problema va fi mai puțin deranjantă.

7. Pentru insuficientă renală

Frunza de dafin are efect diuretic, este indicată pentru prevenirea și tratamentul bolilor de rinichi. Turnați 2 pahare de apă clocotită peste 1 lingură de frunze de dafin mărunțite și fierbeți la foc mare timp de 2 ore. Lăsați fiertura să se infuzeze timp de 3 ore. Beți câte o lingură de 2 ori pe zi.

8. Pentru înțepătura de albina

Mestecați o frunză de dafin după care puneti-o pe locul muscaturii și aplicați un bandaj sau un plasture. Inflamatia și mâncărimea vor dispărea rapid!

Aceste rețete sunt contraindicate femeilor gravide și mamelor care alăptează, precum și persoanelor care suferă de ulcer la stomac su duodenal, pacienților cu forme severe de diabet. Aceste recomandări nu garantează totuși un efect 100% pentru sfaturi concrete și recomandări de specialitate, consultați un medic sau licențiat specializat sau în domeniul dorit

Loading...
Share.