Câți litri de apă trebuie să bem pe zi? Care este sfatul nutriționiștilor

0

Nutriționistul Mihaela Bilic a demontat mitul celor doi litri se apă pe care se presupune că trebuie să-i bem zilnic. Medicul nutriționist a postat pe pagina personală de Facebook mai multe informații legate de acest obicei.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles.

Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e „zgârcit” cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l­a solicitat.

Pe de altă parte toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin apă în proporții diferite, fructele și legumele fiind fruntașe. Așa că dacă mănânci ciorbă, bei lapte sau iaurt, consumi fructe, legume, cafea, ceai, înghețată, vei avea suficiente surse de lichide în dietă. Mai adăugați la asta 2­3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă și ați făcut suma.

Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu vă învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare. Ce­i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă”.

Loading...
Share.