Ce nu știați despre ceaiurile din plante medicinale. Ce să alegeți

0

Ceaiurile din plante medicinale sunt sănătoase, dar nu oricând și oricum, avertizeaza medicii! Acestea pot face mai mult rău decât bine dacă le beți fără indicația unui specialist. Ce sortimente ar trebui să alegeți, aflați în acest material.

Folosită pentru o perioadă mai lungă, sunătoarea poate să determine fotosensibilitate, iar persoanele care consumă în fiecare zi acest ceai timp de mai mulţi ani, este posibil să prezinte erupţii pe piele. Şi muşeţelul se poate transformă într-un duşman.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile.

Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant şi un foarte bun diuretic. Însă nu îl consumaţi în cure mai mari de trei săptămâni.

Această plantă fiind foarte bogată în siliciu, dacă se face exces de coada calului, poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze.

Salvia este o plantă ideală atunci când sunteţi răciţi, dar există şi în acest caz contraindicaţii.

Salvia este o plantă estrogenică, ea conţine fitoestrogeni şi dacă e consumată în exces de femei mai ales înainte de perioada de menopauza poate duce la fenomene de hipoestrogenism.


1. Dacă sunteţi totuşi amatori de ceai, alegeţi ceaiurile din fructe. Veţi avea astfel numeroase beneficii, fără efecte adverse.

Principiul acesta străvechi în medicina naturistă, al inducţiei patogenezice, ne dă voie să consumăm timp îndelungat în mod repetat, putem spune zilnic, ceaiuri provenite din fructe pentru că fructele nu sunt plante medicinale, sunt alimente şi fiinţa umană este astfel alcătuită că alimente poate consuma zilnic, dar alimente sau plante medicinale nu poate consuma zilnic.

Aşadar, alegeţi ceaiurile din fructe de pădure: afine, zmeură, cătină, păducel, care trebuie lăsate la infuzat 15-20 de minute. Măceşele, în schimb, au un mod de preparare diferit.

Măceaşa este cel mai bogat fruct de pe faţa pământului în magneziu şi acest magneziu se extrage numai printr-o infuzie prelungită de 7-8 ore. Se pun măceşele zdrobite de seară la infuzat şi se acoperă, se lasă până dimineaţă.

2. Dacă vreţi să înlocuiţi cafeaua cu ceaiul, atenţie! Nu ceaiul negru este cel mai indicat.

Mădălina Rădulescu, expert în ceaiuri: Cel care îţi dă cea mai mare energie este ceaiul alb, este doar cules şi pus la uscat, frunza nu trece prin absolut niciun proces chimic. Are foarte mare teină, este mai puternic decât o cafea, noi nu îl recomandăm hipertensivilor, eventual numai dacă vrei să stai o noapte treaz să munceşti sau dimineaţă la prima oră.

Ceaiul negru ocupă abia locul doi că şi înlocuitor al cafelei, iar următorul pe podium este cel verde.

Este indicat să bem ceai verde până în orele 18:00, deoarece are un conţinut de teină. Teina este echivalentul cofeinei din cafea. Este un ceai puternic antioxidant, este recomandat în curele de slăbire, înlătură durerile de cap, îţi dă energie, forţă, vitalitate, nu există niciun motiv pentru care nu l-am bea, doar să nu depăşim 3-4 litri pe zi.

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale ceaiului, respectaţi timpii de infuzie de pe ambalaje şi temperatura apei, care nu trebuie să depăşească 95 de grade. Ceaiul roşu este singurul care poate fi lăsat la infuzat oricât.

Loading...
Share.