Ceapa roșie este nelipsită din bucătărie. Îți spunem cum să o prepari în mod corect și sănătos

0

Ceapa roșie este una dintre legumele cele mai eficiente când vine vorba de slăbit. Îți spunem cum slăbești cu ceapă roșie în mod corect.

Cepei roșiii nu i se acordă mereu atenție pe care o merită. Această legumă nelipsită din orice bucătărie nu doar că dă savoare mâncării, ci are și o serie de proprietăți curative. Ceapă roșie este bogată în vitaminele A, B și C, substanțe antibiotice și diuretice, precum și săruri minerale cu un rol important în obținerea unui echilibru general din punct de vedere imunitar.

Pentru ca arderile grăsimilor să fie mai rapidă, ceapa roșie trebuie consumată crudă! Ceapa călită sau fiartă își pierde din proprietăți, fapt pentru care e bine să o introduci crudă în mâncarea ta, chiar și în ciorbe.
Pentru a pierde kilograme în mod sănătos, adică treptat, e bine să consumi cel puțin 60-70 de grame de ceapă pe zi. O poți introduce în salate sau la preparatele din carne, cartofi sau tocănite. Ceapă roșie are un efect alcalinizant asupra organismului și ajută la eliminarea toxinelor din corp, remineralizand organismul.

Datorită proprietăților antioxidante, ceapă micșorează riscul afecțiunilor cardiovasculare și ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere. Ceapa roșie călită în ulei de măsline va face digestia mai ușoară, însă nu uita că cea mai bună variantă este să o mănânci crudă.

Într-o luna de zile, consumată frecvent și cu o dietă echilibrată, ceapa roșie te poate scăpa de 5 kilograme fără să rămâi cu vergeturi

Sursa: sănătatea.ro

Loading...
Share.