Cum îți dai seama dacă cireșele au VIERMI și cum îi elimini. Încearcă această metodă simplă!

0

Cireşele sunt printre cele mai căutate fructe de care ne putem bucura vara. Acestea sunt delicioase, bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Un motiv prin care mulţi se feresc să le consume, ar putea fi pentru că multe dintre acestea ar putea avea viermi.

Mulți specialişti susţin că cireşele cu viermi sunt comestibile, iar apariţia acestora se datorează faptului că nu au fost tratate cu prea multe pesticide.

Cireşele care sunt bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii. Cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce. Dacă sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.

Ne putem da seama dacă cireșele sunt proaspete și sănătoase când acestea sunt ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai şi fără zone putrezite. Codiţele trebuie să fie verzi şi intacte. Pentru a elimina viermii din cireşe trebuie să le scoatem sâmburii şi după aceea le punem într-un castron cu apă rece, astfel viermii vor ieşi la suprafaţă, iar cireşele vor fi numai bune de mâncat.

Musca cireşelor se numără printre speciile familiei Tephrididae şi reprezintă cel mai important dăunător în ceea ce priveşte cultivarea cireşilor.

Loading...
Share.