Cum să cureți rapid covoarele şi mochetele. Trucuri simple pe care sigur nu le știai!

0

Nu de puţine ori ni se întâmplă să vărsăm mâncare sau lichide pe covorul din sufragerie sau mocheta din dormitor. Iar unele pete chiar sunt foarte greu de curăţat. Însă, nu imposibil.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să elimini murdăria de pe covoare și mochete:

Cum scapi de părul de animale de pe covor

Ai nevoie de balsam lichid de rufe, apă, o sticlă cu pulverizator, aspirator. Amestecă o parte balsam de rufe cu trei părţi apă în sticla cu pulverizator. Pulverizează fin şi destul de puţin zona de pe covor unde animăluţul s-a tăvălit şi a lăsat păr pe jos. Lasă lichidul să se usuce, apoi trage cu aspiratorul zona respectivă din covor sau mochetă. Balsamul de rufe face părul de animale mai moale şi uşor de aspirat.

Cum scapi de pete de pe covoare şi mochete

Dacă pata care a apărut pe covorul tău este solubilă în apă (alcool, fructe de pădure, cola, excremente de animale, coloranţi alimentari, sosuri, îngheţată, lapte, noroi, etc), foloseşte o soluţie din: ¼ linguriţă de detergent de rufe fără înălbitor sau oţet alb şi o ceaşcă de apă.

Dacă pata este de grăsime sau ceară, foloseşte un şervet absorbant din hârtie şi pune fierul de călcat peste el.
Dacă ai scăpat scrum de ţigară pe jos, pata şi gaura ar trebui să iasă dacă o freci uşor cu un cuţit de unt sau alt obiect tare şi neascuţit.

Nu te speria dacă ai vărsat vin roșu pe covor, deoarece petele se îndepărtează foarte ușor cu sare. In primul rând, este important să nu freci covorul cât pata este umedă! O vei întinde și mai mult. Ce trebuie să faci? Toarnă peste ea puțin vin alb. Vinul alb va dilua culoarea roșie. Apoi, absoarbe umezeala cu o cârpă curată și uscată, cu un burete sau șervețel din hârtie. Nu freca cu ele pata, ci presează-le cu putere peste ea. Următorul pas: presară peste pată sare de bucătărie și așteaptă să-și facă efectul timp de 10-15 minute. Apoi, aspiră bine zona.

Sursa: unica.ro

Loading...
Share.