De ce trebuie să hidratăm nucile și semințele înainte să le consumăm?

0

Când sunt uscate, în nuci și semințe există cantități destul de mari de inhibitori de enzime, niște compuși care le împiedică să germineze.

La fel că și cerealele, nucile conțin acid fitic care face parte din mecanismul lor de apărare pentru a evita prădătorii, astfel ele pot crește până la maturitate. Hidratarea ajută la eliminarea acidului fitic și la neutralizarea inhibitorilor de enzime permițând o digestie usoară și o asimilare crescută a vitaminelor și a altor elemente nutritive din nuci.

Adăugarea unui strop de sare în timpul înmuierii va ajuta la neutralizarea enzimelor. De asemenea, asta ajută și la eliminarea reziduurilor de praf și taninuri. Apa rămasă în urma hidratării nu trebuie să fie reutilizată pentru gătit, deoarece poate conține substanțe nocive.

Numărul de ore de fructe cu coajă trebuie să fie înmuiate:

Nuci: 8 ore
Migdale: 12 ore
Nuci pecan: 8 ore
Semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui: 7 ore
Macadamia: 4 ore
Boabe de năut: 12-48 ore
Semințe de pin: 8 ore
Alune: 8 ore
Caju: 6 ore
Semințe de în: 6 ore
Semințe de lucernă: 12 ore
Semințe de broccoli: 8 ore

Dacă înmuiați nucile sau semințele mai mult de 8 ore, atunci este recomandat să le spălati pentru a doua oară și să adăugați apă proaspătă la fiecare 8 ore.

Nucile și semințele își păstrează proprietățile dacă, după înmuiere, se deshidratează. În acest fel enzimele se încapsulează în pulpă semințelor și rezistă timp îndelungat. Nu este însă obligatoriu să le deshidratați. Le puteți consuma imediat după hidratare sau le puteți păstra într-un borcan de sticlă cu capac, până la 3 zile, în frigider.

Loading...
Share.