Întărirea sistemului imunitar ar putea fi factorul-cheie în prevenţia cancerului

0

Sistemul imunitar şi nu moştenirea genetică ar reprezenta factorul-cheie în prevenţia cancerului, conform unui studiu publicat în cea mai recentă ediţie a jurnalului Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de Press Association.

O echipă de oameni de ştiinţă a descoperit că slăbirea sistemului imunitar odată cu îmbătrânirea reprezintă un motiv important pentru dezvoltarea tumorilor, relatează AGERPRES.

Conform concluziilor, în general, sistemul imunitar manifestă un declin mai lent la femei în comparaţie cu bărbaţii, fapt ce a permis analizarea diferenţelor de gen în incidenţa cancerului. De asemenea, riscul de apariţie a acestui tip de afecţiune creşte în mod semnificativ odată cu înaintarea în vârstă.

Predispoziţia genetică, stilul de viaţă şi mediul înconjurător reprezintă la rândul lor factori de risc în dezvoltarea cancerului, notează AGERPRES.

Cercetătorii au analizat informaţii prelevate de la două milioane de cazuri de cancer ale unor persoane cu vârste între 18 şi 70 de ani şi au conceput o ecuaţie matematică pentru a estima modul în care va creşte incidenţa cancerului.

Echipa de cercetători a testat modelul conceput pe informaţii prelevate din baza de date a programului american ”Surveillance, Epidemiology, and End Results” al Institutului Naţional pentru Cancer. Rezultatele au relevat faptul că mai multe tipuri de cancer au o puternică legătură cu declinul sistemului imunitar, în timp ce alte forme de tumori ar fi declanşate de o combinaţie dintre slăbirea imunităţii şi mutaţiile multiple.

 Sursa: AGERPRES

Loading...
Share.