O insectă de doar 3mm a devenit inamicul nr.1 al bucureştenilor în această vară

0

O insectă de doar 3 milimetri a ajuns inamicul numărul unul al bucureştenilor în această vară. Nu s-a dovedit că transmite vreo boală, dar înţepătură poate provoca iritaţii, iar odată cu încălzirea vremii, această insectă se înmulțește.

Insecta denumită „Tigrul platanului” se aşază peste tot, se pune pe mână, pe maşină, pe pantofi, dar în special pe haine. Aceasta este o ploşniţă de 3 milimetri, care a venit în Capitală din America de Nord.

Insecta are prima semnalare în România în 2011, la Oradea şi Baia Mare, în 2014 o întâlnim deja în Bucureşti. Sursa lor de hrană sunt sucurile vegetale.

Ne putem aştepta în continuare la creşterea populaţiei acestor insecte, mai ales că temperaturile de peste 27 de grade sunt numai bune pentru dezvoltarea lor.

Adrian Marinescu, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”: Totuşi, dacă ne-a ciupit o musculiţă de acest fel şi, ne ştim alergici, sau locul unde ne-a înţepat se creează o zonă roşie, şi ne ştim cu un teren alergic, mergem la medicul de familie. Prima acţiune pe care trebuie să o face: să spălăm bine cu apă şi săpun. Asta în orice înţepătură.

Primăria Municipiului Bucureşti spune că a făcut mai multe campanii de tratamente împotriva insectelor în ultimele luni, iar cea din luna iunie a vizat şi tigrul platanului. Campania va continua şi în perioada august – octombrie.

Loading...
Share.