Motivul pentru care nu trebuie să evitați urzicile în această primăvară

0

Un motiv pentru care urzică este atât de benefică sănătății tale este acela că această este ticsită cu nutrienți valoroși. Urzicile absorb din pământ substanțele nutritive și le depozitează, acestea fiind vitale pentru o viață sănătoasă. Aminoacizi, minerale (crom, bor, fier, zinc, siliciu s.a.), chiar și vitamine (caroten, lecitină, vitaminele B, C, K), pe toate le găsești în urzică și îți pot alină durerile provocate de artrită, dar și problemele sistemului digestiv, nervos ori urinar.

Pentru a elimină impuritățile de pe tenul gras, clateste-ți față cu infuzie de urzici și prepară un ceai cu 250 ml de apa și o lingură de urzici, după care lasă-l la infuzat 10 minute și strecoară. Apoi curată pielea feței și a gâtului cu un tifon îmbibat în infuzia proaspăt preparată.

Îți poți spăla și clăti părul gras cu apa de urzici (două mâini de rădăcină în 2 litri de apă rece pentru 10 ore, apoi dă un clocot și strecoară după 10 minute) pentru a uita de problema îngrijirii sale atente zi de zi.

Dacă ai unghiile moi, este recomandat să bei zilnic o cană de ceai preparat cu două lingurițe de frunze de urzică pentru a le reda duritatea.

Sucul de urzică este remediul perfect pentru reglarea tensiunii arteriale

Sucul de urzică este remediul perfect pentru reglarea tensiunii arteriale, dar și pentru a-ți proteja vasele de sânge împotrivă aterosclerozei. Prepară sucul de urzică din frunze proaspăt culese și apă, mixându-le în blender.

Datorită efectelor antiinflamatorii articulare ale urzicii, este indicat să bei timp de o lună o cană de ceai de urzici de 3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru a pregăti acest ceai, opărește o linguriță de urzică uscată în 250 ml de apă. Ceaiul de rădăcină de urzică ajută la reglarea glicemiei.

Rădăcina mărunțită a urzicii se pune în apă înainte să te culci și se lasă până dimineață. A două zi, lasă infuzia să fiarbă timp de 5 minute și serveste ceaiul după alte 10 minute.

Dacă suferi de astm sau de diverse alergii, profită de proprietățile imunoreglatoare ale sucului de urzică, bând zilnic două pahare înainte de masă timp de o luna de zile.

Urzica îmbunătățește capacitatea rinichilor de a excreta acid uric, tonifiindu-i și ajutându-i să reziste împotrivă infecțiilor. Această plantă are proprietăți diuretice, eliberând astfel toxinele prin urinare. Chiar și persoanele care suferă de pietre la rinichi au de câștigat dacă aleg să consume urzici.

Loading...
Share.