Secretele care te vor ajuta să scapi de petele maronii de pe mâini

0

Petele maronii sunt cel mai adesea un semn al îmbătrânirii, însă nu este exclus ca și cei tineri să constate că au câteva astfel de semne pe brațe. Acestea nu reprezintă un motiv de îngrijorare și sunt doar, în cel mai rău caz, inestetice, relatează divahair.ro.

Petele maronii apar din cauza mai multor factori, printre care: vârstă, expunerea la soare, factori genetici, stres, sarcină, o funcție slăbită a ficatului sau deficiențe de vitamine. Cea mai frecvență cauză a apariției lor este expunerea la soare, care duce la creșterea cantității de melanină secretată.

Deși problemă nu este gravă și nu necesită o vizită la dermatolog, tot ar fi mai bine dacă ai putea să scapi de inesteticele pete maronii de pe mâini.

Iată câteva remedii naturiste pe care le poți încerca, potrivit divahair.ro:

1. Zeamă de lămâie: se știe că aceasta se folosește pentru albirea pielii, așa că poate fi utilă și dacă vrei să scapi de petele maronii. Stoarce puțină lămâie într-un castronel și tamponează zonă afectată cu o bucată de vată. Lasă zeama de lămâie să își facă efectul timp de 30 de minute înainte de a clăti zonă cu apa rece. Va trebui să repeți această procedura zilnic, timp de 2 luni, pentru a vedea efectele.

2. Laptele bătut: conține acid lactic, care ajută la exfolierea pielii și, prin urmare, elimină și petele maronii de pe mâini. Poți să îl aplici ca atare pe zonă afectată sau să îl amestetci cu puțină zeamă de lămâie, pentru un efect mai puternic. Repetă zilnic acest truc până când ești mulțumită de rezultate.

3. Oțet de cidru de mere: atâta timp cât nu ai pielea foarte sensibilă, poți folosi cu încredere acest remediu. Diluează o măsură de oțet cu o măsură de apă, amestec la care poți adaugă și puțină miere. Pune această soluție pe zonele cu pete maronii și laș-o să își facă efectul câteva minute, după care clătește cu apă rece.  Repetă de 2 ori pe zi timp de 5 săptămâni.

4. Aloe vera: gelul de la această plantă miraculoasă face minuni cu pielea ta, fie că este vorba despre arsuri, pete sau cicatrice. Remediul cu gel de aloe vera este în mod special eficient în cazul hiperpigmentarii, deoarece stimulează regenerarea pielii. Dacă ai plantă în casă, nu trebuie decât să storci puțin suc peste pete, iar dacă nu ai, nu este nicio problemă, poți cumpără gelul din farmacii. Lasă-l să își facă efectul o jumătate de oră înainte să clătești.

5. Papaya: acest fruct exotic conține enzime și acizi care îți exfoliază pielea și chiar reduc petele maronii cauzate de înaintarea în vârstă, dar și pe cele cauzate de expunerea la soare. Papaya este folosit chiar și în tratarea acneei, așa că nu îți face griji dacă ai o piele sensibilă.

Sursa: divahair.ro

Loading...
Share.