Secretul longevităţii. Ce trăsături de caracter trebuie să ai ca să trăieşti mai mult

0

Încăpățânarea și optimismul se numără printre trăsăturile de caracter care pot reprezenta secretul longevității, potrivit unui nou studiu efectuat în Statele Unite, publicat în jurnalul „International Psychogeriatrics”, relatează UPI.

Studiul s-a concentrat pe 29 de persoane din sudul Italiei, participanții având vârste cuprinse între 90 și 101 ani. Cercetările s-au axat cu precădere pe genetică decât pe sănătatea lor mentală sau pe trăsăturile de personalitate, informează AGERPRES.

„Principalele teme care au reieșit din studiul nostru, și par să fie trăsături unice asociate cu o stare mai bună de sănătate fizică a acestei populații rurale, sunt optimismul, etica muncii, încăpățânarea și o puternică legătură cu familia, cu religia și cu pământul”, a  declarat unul dintre autorii principali, dr. Dilip Jeste, profesor de psihiatrie și neuroștiințe la Facultatea de Medicină a Universității din San Diego, California.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că aceste persoane vârstnice aveau însușiri semnificativ mai bune în ceea ce privește încrederea în sine și luarea deciziilor în comparație cu semenii lor de 50, 60 și 70 de ani.

„Acest paradox al înaintării în vârstă susține ideea că starea de bine și (nivelul de) înțelepciune se accentuează proporțional cu vârsta, chiar dacă sănătatea fizică se deteriorează”, a precizat Jeste, notează AGERPRES.

Cercetătorii au declarat că vor continua să monitorizeze persoanele participante la acest studiu, care „nu doar supraviețuiesc, ci prosperă și se dezvoltă”.

Sursa: AGERPRES

Loading...
Share.