Cele 5 sfaturi de îngrijire a tenului pe care trebuie să le știi în sezonul rece

0

Zilele reci şi ploioase de toamnă sunt ocazia perfectă să îţi pregăteşti corpul şi tenul pentru iarnă şi să îţi ajustezi rutina de frumuseţe. Vrei să-ţi menţii tenul luminos şi fără riduri, cât mai mult timp posibil? Ai nevoie de un ritual special de îngrijire. 

1. Experimentează cât mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm şi mai luminos. Hidratează-te constant şi consistent. Optează pentru seruri hidratante şi creme care să îţi asigure un conţinut crescut de apă în ţesuturi.

2. Măştile de faţă sunt un MUST. Acestea menţin efectul de curăţare, hidratare şi hrănire în profunzime a tenului.
Nu uita de pielea din jurul ochilor! Foloseşte pliculeţe cu ceai, deoarece extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă păstrezi pliculeţele de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obţine un efect vasocostrictor rapid, ce ajută la estomparea ridurilor. Nu ezita să foloseşti creme şi seruri special create pentru pielea delicată din jurul ochilor.

3. O dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenţie, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol. Apoi, continuă ritualul de îngrijire obişnuit.

4. Încearcă să ajungi constant şi la salonul cosmetic. Doar un specialist îţi poate îmbunătăţi ritualul de îngrijire şi îţi poate da cele mai bune sfaturi pentru tipul tău de ten.

5. Nu ezita să îţi aplici şi măşti naturale cu efect de hrănire (miere, suc de portocale, iaurt, scorţisoară) sau măşti cosmetice performante.

Sursa: csid

Loading...
Share.